Despre noi

Despre noi

Suntem o mișcare de antreprenori locali din ospitalitate, furnizori de ingrediente și oameni din industrii creative care au convingerea că împreună suntem mai puternici.

Demarată în 2020, inițiativa Localnicii are misiunea de a aduce în prim plan cât mai mulți dintre cei mai talentați antreprenori locali, într-un efort de încurajare a acestor afaceri și de stimulare a consumului de produse artizanale românești contemporane. Preocuparea noastră continuă este extinderea universului Localnicii.

Prin descoperirea și înrolarea de noi artizani locali, prin crearea unor noi canale de vânzare și promovare pentru produsele lor și prin crearea de noi instrumente și beneficii pentru aceștia.

Cel mai simplu gest de susținere a tinerilor antreprenori este acela de a le cumpara produsele. Din acest motiv, în fiecare an, căutăm și aducem împreună cele mai gustoase produse în Cutia cu Localnici, alternativa locală de cadou cu cea mai mică amprentă de carbon și principalul nostru instrument prin care reușim să susținem artizanii locali. An de an, prin Cutia cu Localnici, generăm vânzări semnificative și vizibilitate pentru producătorii locali ce au înțeles importanța unui produs bun și a investitiei in propria identitate & brand.

Nu ne oprim însă aici. Împreună cu partenerii noștri, CEC Bank & VISA, vom dezvolta, începând cu 2024, un produs bancar dedicat celor ce aleg să creeze și să producă local, cei care duc mai departe tradiții și povești începute ieri și continuate azi.

Timeline

2020

În cel mai dificil moment al pandemiei în care părea că producătorii locali și cei din ospitalitate au un viitor incert, am creat și lansat Cutia cu Localnici.

2021

A fost anul în care, alături de CEC Bank, am lansat produsul bancar Localnicii StartUP

Crăciun 2021

A marcat o evoluție majoră a Cutiei cu Localnici prin adoptarea unui nou design.

2022

Cutia cu Localnici a ajuns la aproape 5000 de oameni și, în acest fel, am reușit să vindem peste 40.000 de produse locale

2023

Anul acesta Cutia cu Localnici devine cel mai sustenabil cadou de Crăciun, având cea mai mică amprentă de carbon si susținând comunități din toată țara, cu toate produsele și ambalajele provenind din surse locale. În plus, anul acesta, Localnicii Se Adună La bine, fiecare Cutie cu Localnici vândută înseamnând și o donație către Hopes & Homes for Children.