Catleya
Catleya

Catleya

Catleya este unul dintre primele domenii vini-viticole boutique din România și produce, cu pasiune și respect pentru mediu, vinuri de cea mai înaltă calitate.

Comanda de aici

1. Descrie-te într-o propoziție. Ce îți place cel mai mult la tine?

Sunt un francez din Versailles, am făcut școala în capitala mondială a vinului, la Bordeaux, și am ales să trăiesc în Oltenia, în mijlocul oamenilor și al naturii. Sunt pasionat de meseria mea, iar prietenii mei spun despre mine că sunt gata să glumesc pe orice temă.

2. Cel mai marcant oaspete care a trecut pragul ?

De doi ani de zile, organizăm un week-end de cules cu un grup de la Cluj.

Vin până la noi, facem câteva ore de cules, un picnic în vie, apoi desciorchinăm manual bob cu bob la cramă și punem strugurii de Fetească Neagră culeși într-un butoi de stejar. Seara facem o degustare și o cină in vie.

Este un eveniment deosebit pentru toată lumea și vinul produs este chiar vinul lor!

3. Cum ai contribuit la dezvoltarea comunității din care faci parte?

De la bun început, de când m-am stabilit aici, m-am văzut ca un membru al comunității și mă bucur că am reușit să-mi aduc și familia aici. Ca orice afacere, Domeniul Catleya a creat locuri de muncă în Corcova și, mai mult decât atât, mă bucur că am putut contribui la repunerea podgoriei Corcova pe harta vinurilor românești de calitate.

4. Cum te vezi in 2021?

Mi se pare că, odată ce am supraviețuit (împreună cu partenerii noștri, printre care și Kané) lui 2020, anul acesta nu poate fi decât spectaculos de bun. A doua parte a lui 2020 ne-a adus o recoltă foarte bună iar vinurile noastre vor fi, veți vedea, pe măsură. Sunt foarte optimist și cred într-un optimism post-pandemie care să ajute industria HORECA să renască, și pe noi împreună cu ea.

5. Recomandă-ne un mic antreprenor de la care cumperi tu.

De câte ori merg la București îmi place să mă opresc la „Amis de la Fête”, un food-truck al unui cuplu româno-francez deosebit, care vinde o specialitate franțuzească: brânză topită numită „Raclette” pe cartofi fierți.