Zăganu
Zăganu

Zăganu

Zăganu este producătorul de bere artizanală care, începând cu 2013, a deschis și revitalizat o piață pe cale de dispariție, cea a berilor artizanale românești, nepasteurizate, produse local, în cantități mici, după rețete proprii, cu ingrediente naturale.

Comanda de aici

1. Descrie-te într-o propoziție. Ce îți place cel mai mult la tine?

Sunt Laurențiu, am 41 de ani, sunt antreprenor și co-fondatorul berii artizanale Zăganu. Ce îmi place la mine? Am o energie bună și sunt optimist de fel.

2. Cel mai marcant oaspete care a trecut pragul ?

Am avut tot felul de oameni interesanți, de la la artiști și actori la candidați la președenție sau primăria locală, dar cel mai important, avem fani ai berii artizanale, indiferent de ocupație. Berea artizanală are darul de a strânge o comunitate foarte interesantă în jur.

3. Cum ai contribuit la dezvoltarea comunității din care faci parte?

Îmi place sa cred că împreună cu asociatul meu, Alexandru am dat un boost serios berii artizanale din România, încă din 2013, prin munca noastră de pionierat, încurajând mulți alți mici producători să facă același lucru, călcând pe urmele noastre.

4. Cum te vezi in 2021?

Cred că anul ăsta lucrurile nu pot merge decât înspre bine, luăm lecțiile învățate și mergem mai departe, cu mai multă răbdare și claritate. There’s life after Covid 🙂

5. Recomandă-ne un mic antreprenor de la care cumperi tu.

Sunt mulți, de la cafenelele de specialitate, la produse bio, la hotelurile mici, barurile și restaurantele deținute de clienții noștri care vând Zăganu. Chiar cred în susținerea reciprocă a micilor antreprenori și o practic zilnic, ori de câte ori e posibil, cred că doar așa vom dezvolta o comunitate sănătoasă pentru micile afaceri.